Συχνές Ερωτήσεις

Συμβατό Μελάνι

 • Το αγοράζετε έως και 84 % φθηνότερα.
 • Ελάχιστοι ανταγωνιστές μας πουλάνε συμβατά φθηνά και αξιόπιστα αναλώσιμα. Τα συμβατά μελάνια που διατίθενται από τηνINKSAVE έχουν πιστοποίηση ISO-9001.

 

Ανακατασκευασμένο Toner

 • Το αγοράζετε έως και 70 % φθηνότερα.
 • Ελάχιστοι ανταγωνιστές μας πουλάνε ανακατασκευασμένα φθηνά και αξιόπιστα αναλώσιμα.
 • Προστατεύετε το περιβάλλον. Με την ανακατασκευή και επαναχρησιμοποίηση μειώνεται αισθητά ο όγκος των απορριμμάτων στις χωματερές.
 • Βοηθάτε την Εθνική μας Οικονομία και έμμεσα την τσέπη σας. Μειώνονται οι εισαγωγές αναλωσίμων από το εξωτερικό. Εργατικά χέρια στην Ελλάδα ανακατασκευάζουν και προσθέτουν εγχώρια προστιθέμενη αξία στα αναλώσιμα, τα οποία χρησιμοποιείτε.
 • Προβάλλετε την «Πράσινη Εικόνα» της επιχείρησής σας. Μια επιχείρηση, η οποία χρησιμοποιεί ανακατασκευασμένα αναλώσιμα και συμβάλλει με τον τρόπο της στην προστασία του περιβάλλοντος κερδίζει σίγουρα στα μάτια των πελατών της, όπως και των εργαζομένων της.
Σε όλα τα προϊόντα μας ροσφέρουμε εγγύηση καλής λειτουργίας και άμεσης αντικατάστασης. Σε περίπτωση που κάποιο από τα προϊόντα μας παρουσιάσει ελάττωμα, άμεσα και σύμφωνα πάντα με την εγγύησή μας έχετε δωρεάν προϊόν αντικατάστασης.

Τύπωνε λιγότερες σελίδες από το κανονικό

Πράγματι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είχατε μείνει δυσαρεστημένη/ος από παλαιότερη δοκιμή σας επειδή τύπωνε λιγότερο από το κανονικό. Αυτό μπορεί να συνέβη για δύο λόγους. Είτε το προϊόν είχε κάποιο ελάττωμα, είτε αγοράσατε απλά «ξαναγεμισμένο» ή αναγομωμένο με το χέρι προϊόν. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο ερώτημα για τις διαφορές αναγόμωσης και ανακατασκευής. Τα μελανοδοχεία που προμηθεύεστε από την INKSAVE ΔΕΝ υπάρχει καμία περίπτωση να τυπώσουν λιγότερο από τα O.E.M. (ORIGINAL EQUIPMENT MANUFACTURERS). Είναι όλα με βιομηχανικές προδιαγραφές ανακατασκευασμένα ή συμβατά και έχουν περάσει από αυστηρές διαδικασίες ποιότητας και ηλεκτρονικού ελέγχου πριν από την συσκευασία τους. Τυπώνουν πάντα τις ίδιες και σε πολλές περιπτώσεις παραπάνω σελίδες από τα γνήσια. Η μεγαλύτερη ποσότητα μελανιού/γραφίτη αναγράφεται σε κάθε προϊόν του ηλεκτρονικού καταστήματος της INKSAVE.

 

Είχε πολύ κακή ποιότητα εκτύπωσης

Προφανώς στο παρελθόν δοκιμάσατε απλά «ξαναγεμισμένο» ή αναγομωμένο προϊόν. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο ερώτημα για τις διαφορές αναγόμωσης και ανακατασκευής. Όλα τα μελανοδοχεία που προμηθεύεστε από την INKSAVE κατασκευάζονται ή ανακατασκευάζονται κάτω από πολύ αυστηρές συνθήκες τυποποίησης. Ποτέ δεν θα δείτε κάθετες ή οριζόντιες λευκές ή μαύρες γραμμές ή σκιές πάνω στις σελίδες σας.

 

Χύθηκε μελάνι/γραφίτης μέσα στον εκτυπωτή και χάλασε τον εκτυπωτή μου

Προφανώς στο παρελθόν δοκιμάσατε απλά «ξαναγεμισμένο» ή αναγομωμένο προϊόν. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο ερώτημα για τις διαφορές αναγόμωσης και ανακατασκευής. Όλα τα inkjet μελανοδοχεία που προμηθεύεστε από την INKSAVE παράγονται σε περιβάλλον απόλυτου κενού και υπάρχει πάντοτεταινία ασφαλείας ώστε να μην δημιουργούν προβλήματα στον εκτυπωτή και να μην στεγνώνουν μέχρι την τοποθέτηση τους στον εκτυπωτή. Επίσης τα laser toner ανακατασκευάζονται, δεν γεμίζονται απλά, καθαρίζονται εντελώς από τα υπολείμματα παλαιού γραφίτη καιαντικαθίστανται τα μέρη που απαιτούνται με καινούργια. Ο γραφίτης έχει τις κατάλληλες προδιαγραφές ώστε να μην προκαλεί διαρροές μέσα στον εκτυπωτή. Μελανοδοχεία που μας παραδίδονται για ανακατασκευή και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις σωστής διατήρησής τους από τους πελάτες δεν χρησιμοποιούνται για ανακατασκευή. Κανένα μελανοδοχείο που προμηθεύεστε από την INKSAVE δεν προκαλεί προβλήματα στους εκτυπωτές ή την λειτουργία τους.

 

Δεν θα καλύψει η εγγύηση του εκτυπωτή αν συμβεί κάτι

Οι εταιρείες κατασκευής εκτυπωτών είναι υποχρεωμένες από το νόμο να καλύπτουν στην εγγύησή τους τη χρήση κάθε είδους μελανιού που ανταποκρίνεται στις ζητούμενες προδιαγραφές λειτουργίας των εκτυπωτών. Οι ίδιες εταιρείες ανακατασκευάζουν μελάνια και toners στα πλαίσια των εκστρατιών ανακύκλωσης που κάνουν. Μόνο που πουλάνε στην ίδια τιμή τα ανακατασκευασμένα με τα καινούργια και έτσι καρπούνται όλο το οικονομικό όφελος. ΚΑΝΕΝΑ ανακατασκευασμένο μελανοδοχείο που προμηθεύεστε από την INKSAVE δεν μπορεί να καταστρέψει ή να βλάψει συσκευή, εφόσον o χρήστης ακολουθεί τις οδηγίες τοποθέτησης και χρήσης που περιλαμβάνονται στην συσκευασία του καθώς και στο εγχειρίδιο του επίσημου κατασκευαστή της συσκευής του.

Κάθε χρόνο, περισσότερα από 300 εκατομμύρια πλαστικά άδεια inkjet και laser toner μελανοδοχεία εκτυπωτών σε όλο τον πλανήτη καταλήγουν στις χωματερές. Ενώ μπορούν να ανακατασκευασθούν και να επαναχρησιμοποιηθούν τουλάχιστον 2-3 φορές το καθένα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορεί να μειωθεί ο αριθμός αυτών των άδειων «σκουπιδιών» από τις χωματερές κατά 66% έως 75% σε σχέση με την σημερινή πραγματικότητα, με ανεκτίμητα οφέλη.
Κάθε ανακατασκευασμένο μελανοδοχείο αποτελεί ένα λιγότερο ηλεκτρονικό πλαστικό ή και μεταλλικό «άχρηστο σκουπίδι», το οποίο τελικά ΔΕΝ πετάχτηκε σε κάποια χωματερή με ανυπολόγιστες συνέπειες στην συνέχεια για το περιβάλλον μας.
Με την αγορά και χρήση και στην πραγματικότητα επαναχρησιμοποίηση ενός ανακατασκευασμένου μελανοδοχείου, αντιστοιχεί ένα λιγότερο καινούριο μελανοδοχείο, το οποίο δεν θα χρειασθεί να παραχθεί εκ νέου και να καταναλώσει για την κατασκευή του νέες πολύτιμες πρώτες ύλες.
Η συμβολή σας έτσι είναι διπλή και αναφέρεται όχι μόνο στην μείωση του όγκου των απορριμμάτων αλλά και στον περιορισμό της κατανάλωσης και κατασπατάλησης των φυσικών πρώτων υλών του πλανήτη από την κατασκευή νέων ηλεκτρονικών συσκευών, όπως είναι τα μελανοδοχεία, εκ του μηδενός.
Η ανακατασκευή των inkjet και laser toner μελανοδοχείων των εκτυπωτών αποτελεί την πραγματική και ενδεδειγμένη λύση στον συνεχώς αυξανόμενο όγκο των ηλεκτρονικών απορριμμάτων, η οποία συνδυάζει την οικονομική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών (π.χ. εργατικά χέρια στην Ελλάδα παράγουν προϊόντα με προστιθέμενη αξία αντικαθιστώντας τα εισαγόμενα μελανοδοχεία) με πραγματικό όφελος για το περιβάλλον. Δεν αποτελεί απλώς άλλο ένα κλάδο της μεταποίησης αλλά και μια νέα νοοτροπία της κοινωνίας, η οποία ωθεί στην μοντέρνα αντίληψη της επαναχρησιμοποίησης των αποβλήτων και όχι απλά της ανακύκλωσης.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει πλέον ορίσει νέα κριτήρια για την πολιτική της διαχείρισης των απορριμμάτων στα πλαίσια της ευρύτερης πολιτικής της προστασίας του περιβάλλοντος. Η προστασία του αποτελεί πλέον την πρώτη και μεγαλύτερη προτεραιότητα. Η ανακύκλωση, ανακατασκευή και επαναχρησιμοποίηση των μελανοδοχείων είναι μέσα σε αυτά τα πλαίσια απόλυτα σύμφωνες με το γράμμα και το πνεύμα της κοινοτικής νομοθεσίας.
Η INKSAVE ως κατασκευάστρια και προμηθεύτρια εταιρία προϊόντων ανακύκλωσης και ανακατασκευής έχει ως πρωταρχική της αξία την προστασία του περιβάλλοντος. Οι διαδικασίες που ακολουθούνται όπως και τα υλικά και οι πρώτες ύλες σέβονται απόλυτα το περιβάλλον.
Απευθυνόμενοι σε εμάς μπορείτε να συμβάλετε στην προστασία του περιβάλλοντος με δύο τρόπους- Αγοράζοντας τα ανακατασκευασμένα προϊόντα μας συμμετέχετε στη νέα υπεύθυνη κοινωνική αντίληψη της επαναχρησιμοποίησης των αποβλήτων. Τα ανακατασκευασμένα προϊόντα μας προέρχονται από΄"απόβλητα", έχουν δηλαδή ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής και έχουν ανακατασκευασθεί ώστε να αναχρησιμοποιηθούν πάλι.
Προσφέροντας τα χρησιμοποιημένα μελανοδοχεία σας, τα οποία σε άλλες περιπτώσεις θα κατέληγαν στις χωματερές.

 

Μπορώ να προσφέρω τα άδεια μελανοδοχεία μου για ανακύκλωση;

Ναι, μπορείτε να παραδώσετε τα άδεια μελανοδοχεία σας για ανακύκλωση στο κατάστημα ή να τα στείλετε με δικό μας μέσον κατόπιν συνενόησης.

LASER ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ:

Η αναγόμωση μελανιών είναι μια διαδικασία αρκετά παλιά, κατά την οποία τρυπούσαν το μελανοδοχείο προκειμένου να το γεμίσουν με γραφίτη. 
Δεν είχαν τη δυνατότητα να αφαιρέσουν τον γραφίτη από το πίσω μέρος του μελανοδοχείου με αποτέλεσμα το γκριζάρισμα των σελίδων που εκτύπωνε το αναγομωμένο μελανοδοχείο.

Η διαδικασία αυτή δεν εξασφαλίζει ποιότητα εκτύπωσης, εφάμιλλη του εργοστασιακά ανακατασκευασμένου toner ούτε την προστασία του εκτυπωτή από βλάβες εξαιτίας διαρροών γραφίτη.

Αντίθετα, η ανακατασκευή, αναφέρεται στην συνολική διαδικασία αποσυναρμολόγησης, πλήρους καθαρισμού όλων των μερών του μελανοδοχείου, ηλεκτρονικού και μηχανολογικού ελέγχου, αντικατάστασης όλων των φθαρμένων εξαρτημάτων και επανασυναρμολόγησης.

Η ανακατασκευή γίνεται χρησιμοποιώντας τα πιο σύγχρονα ηλεκτρονικά μηχανήματα.

Πριν παραδοθεί στον πελάτη, γίνονται οι απαραίτητοι ηλεκτρονικοί και μηχανολογικοί έλεγχοι καθώς και δοκιμαστική λειτουργία σε εκτυπωτές της επιχείρησης, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι έχουμε ένα προϊόν εφάμιλλης ποιότητας με αυτό του κατασκευαστή.

Πιο απλά τελικά παράγεται ένα νέο toner ίδιο ακριβώς με το αυθεντικό.

Η INKSAVE δεν παρέχει απλά «ξαναγεμισμένα» ή αναγομωμένα μελάνια, αλλά εργοστασιακά ανακατασκευασμένα toner.

 

INKJET ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ:

Πολλές φορές γίνεται πρόχειρο «ξαναγέμισμα» μελανοδοχείων με σύριγγα με το χέρι. Στην περίπτωση αυτή το μελανοδοχείο είναι γεμάτο με φυσαλίδες αέρα και παλαιό μελάνι, με αποτέλεσμα την μικρότερη περιεκτικότητα του μελανοδοχείου σε μελάνι, τηνδιακοπτόμενη εκτύπωση, το στέγνωμα του μελανιού, αλλά το σπουδαιότερο, τη φραγή των ακροφυσίων και τη βλάβη των κεφαλών του εκτυπωτή.

Η ανακατασκευή από την INKSAVE γίνεται με μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας που περιλαμβάνει  πλήρες άδειασμα και γέμισμα σε κενό αέρος με νέο μελάνι αρίστης ποιότητας, καθαρισμό και προστασία των ακροφυσίων και των κεφαλών του μελανοδοχείου,αντικατάσταση των φθαρμένων ηλεκτρονικών μερών του μελανοδοχείου και τέλος δοκιμαστική λειτουργία σε εκτυπωτή του εργαστηρίου.

Επίσης για κάθε ανακατασκευασμένο μελανοδοχείο παραδίδεται στον πελάτη σελίδα δοκιμαστικής εκτύπωσης στην οποία αναγράφεται και η ημερομηνία-ώρα της ανακατασκευής.

Τελικά το νέο προϊόν είναι ακριβώς ίδιο ή και καλύτερο από το αυθεντικό.

Η INKSAVE δεν παρέχει απλά «ξαναγεμισμένα» ή αναγομωμένα, αλλά εργοστασιακά ανακατασκευασμένα inkjet  μελανοδοχεία.

Με την άφιξη των άδειων μελανοδοχείων στην INKSAVE ξεκινάει η διαδικασία ανακατασκευής τους η οποία περιλαμβάνει :
α) Επεξεργασία με πλήρη καθαρισμό και πλήρωση με μελάνι/γραφίτη του μελανοδοχείου σε υπερσύχρονα μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας σε κενό αέρος.
β) Αντικατάσταση όλων των φθαρμένων ηλεκτρονικών και μη εξαρτημάτων με καινούργια, πιστοποιημένα εφάμιλλης ή καλύτερης ποιότητας.
γ) Ηλεκτρονικούς και μηχανολογικούς ελέγχους με την χρήση ειδικού εξοπλισμού, για να πιστοποιηθεί η καλή κατάσταση λειτουργίας του νέου προϊόντος.
δ) Δοκιμαστική λειτουργία σε -αντίστοιχο με του πελάτη- εκτυπωτή που διαθέτει η INKSAVE στις εγκαταστάσεις της, ώστε να πιστοποιηθεί η καλή λειτουργία του νέου έτοιμου προς χρήση, μελανοδοχείου.
ε) Εκτύπωση δοκιμαστικής σελίδας με την ημερομηνία-ώρα ανακατασκευής
στ) Για όλα τα μελανοδοχεία ισχύει Εγγύηση Αντικατάστασης.

Ναι. Αυτός είναι και ο λόγος που γίνονται τόσοι έλεγχοι πριν την παράδοση του τελικού προϊόντος στον πελάτη. Στην περίπτωση που δεν ικανοποιεί απόλυτα τα όρια ποιότητας που έχουμε θέσει, θα προβούμε στις αναγκαίες διορθώσεις/αντικαταστάσεις προκειμένου να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Εάν παρόλα αυτά, για οποιοδήποτε λόγο, υπάρξουν δυσλειτουργίες, η INKSAVE θα σας καλύψει με άμεση αντικατάσταση του προβληματικού αναλωσίμου.

Τα περισσότερα μελανοδοχεία μπορούν να ανακατασκευασθούν πολλές φορές, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η διάρκεια ζωής του μελανοδοχείου μπορεί να παραταθεί ακολουθώντας μερικούς απλούς κανόνες συντήρησης του μελανοδοχείου σας.

 

ΜΕΛΑΝΟΔΟΧΕΙΑ INKJET

 • - Όταν το μελανοδοχείο αφαιρεθεί από τον εκτυπωτή σας, τυλίξτε το σε σελοφάν ή βάλτε το σε μία σακούλα που ξανακλείνει.
 • - Παραδώστε το άδειο μελανοδοχείο για ανακατασκευή το συντομότερο δυνατό (μέσα σε μία εβδομάδα). Χρησιμοποιείστε το ανακατασκευασμένο μελανοδοχείο σας εντός 3 μηνών από την ανακατασκευή του.
 • - Μην αφήνετε το μελανοδοχείο σε ένα ζεστό μέρος. Αυτό προκαλεί τη διαστολή και τη διαρροή του μελανιού.

 

ΜΕΛΑΝΟΔΟΧΕΙΑ LASER

 • - Τοποθετήστε το μελανοδοχείο σε μαύρη κατά προτίμηση πλαστική σακούλα και στο κατάλληλο χαρτονένιο κουτί.
 • - Μην ανοίγετε το κλείστρο του τυμπάνου.
 • - Μην αγγίζετε την επιφάνεια του τύμπανου.
 • - Μην περιστρέφετε το τύμπανο.
 • - Μην επιχειρείτε να ανοίξετε το μελανοδοχείο.
 • - Μην τα αφήνετε σε μηχανοκίνητα οχήματα ούτε για ελάχιστο χρόνο, γιατί ακόμη και τις ψυχρές ημέρες η θερμοκρασία μπορεί να ξεπεράσει τα όρια ασφαλείας.
 • - Αποθηκεύετε τα μελανοδοχεία σε σταθερή θερμοκρασία (5-35 βαθμούς Κελσίου).

Αποφύγετε την εισπνοή γραφίτη γιατί η μακροχρόνια εισπνοή ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα στην καρδιά και στους πνεύμονες. Επίσης η επαφή με το δέρμα και τα μάτια μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα σε αλλεργικά άτομα.

Αν τα χέρια σας λερωθούν με γραφίτη, πλύνετε με χλιαρό νερό και σαπούνι. Τα ρούχα, απλώς βουρτσίστε τα έξω, σε ανοιχτό χώρο. Μην πλένετε τα λερωμένα με γραφίτη ρούχα με ζεστό νερό διότι ο γραφίτης θα λιώσει και θα γίνει μόνιμος λεκές. Χρησιμοποιείστε μόνο κρύο νερό.

Shopping Basket